koppning

Vi har behandling med koppning i Stockholm

För en person som aldrig sett koppning kan själva behandlingen se lite märklig ut. Men låt dig inte avskräckas i onödan. Har du en gång testat koppning kommer du snabbt märka av hälsofördelarna. Jag erbjuder koppning i Stockholm om du är vägarna förbi min salong.

Hur fungerar koppning som behandling?

Koppning är en behandlingsmetod där man med hjälp av vakuum, som uppstår från massagekoppar, lyfter upp kroppens bindväv och hud. Det vakuum som uppstår inuti kopparna skapas genom en typ av pump. När önskad nivå av tryck skapats inleds behandlingen genom att man börjar förflytta kopparna i långsamma och mjuka rörelsemönster längs med kroppen. Dessa rörelser fungerar som en slags massage och görs över områden, exempelvis på ryggen, där patienten upplever smärta. Första gången du testar koppning brukar tre, fyra eller fem koppar användas för önskat resultat. Efter ett par behandlingar kan man med fördel öka antalet koppar till sex eller sju stycken.

koppning stockholm
Koppar sätts fast på huden med hjälp av vakuum.

De två vanligaste typerna av koppning kan beskrivas som “torr” eller “våt”. Torr koppning innebär att kopparna sätts fast på huden utan att efterföljande massagerörelser utförs. Til följd av trycket lämnar denna metod mörka ringar på huden. Dessa försvinner dock efter ett par dagar. Våt koppning innebär att man istället använder massageolja och därefter rör kopparna. Trycket fördelas då genom huden på en större yta.

Varför fungerar koppning?

Effekten som uppstår tack vare koppning kan förklaras som ett undertryck där blod- och lymfcirkulationen främjas. Diverse spänningar och smärtor i musklerna kan även reduceras kraftigt med hjälp av denna behandling. Denna form av behandling har funnits inom traditionell kinesisk medicin under så länge som 4000 år och används flitigt i större delen av världen idag.

Hjälper effektivt mot celluliter

Metoden har även visat sig vara särskilt framgångsrik när det kommer till att minska celluliter. Enligt en vetenskaplig studie om torr koppning som genomfördes på 40 friska kvinnor framkom det att celluliternas storlek minskade redan efter en kortare periods behandling. Testerna genomfördes på både vänster och höger lår i samtliga fall. Resultaten av denna studie är särskilt glädjande för många medelålders kvinnor där väldigt många drabbas av celluliter.

Testa en effektiv behandling mot celluliter?

Boka koppning behandling