tuina massage stockholm

Prova på Tuina massage i Stockholm

Besöker du min salong på Östermalm i Stockholm är en av behandlingarna jag erbjuder så kallad Tuina massage. Behandlingens namn kan direkt översättas till “att trycka, lyfta samt att klämma”. Detta är dock en väldigt förenklad beskrivning av behandlingen. Jag ska därför förklara mer i detalj hur behandlingen faktiskt fungerar i sin helhet. Så vad är egentligen Tuina?

Tuina är en typ av traditionell kinesisk massage, som tack vare sin behandlande effekt både funnits och använts med framgång i flera tusen år. Denna typ av traditionell massage bygger på välkända teorier inom traditionell kinesisk medicin. Syftet är att förebygga sjukdomar och olika typer av besvär.

Tuina är en sorts helhetsmassage som berör så mycket mer än bara själva huden. Då den inte enbart behandlar leder och muskulatur, utan också aktiverar kroppens meridiansystem, underlättas flödet av den vitala livsenergin Qi (som i Qi-Gong).

Så fungerar Tuina

Effekten kan åstadkommas genom direkt manipulation av olika akupressurpunkter (akupunkturpunkter) med målet att lösa upp eventuella störningar som förekommer i meridiansystemet. Meridianer kan enklast beskrivas som de områden under huden där livsenergin strömmar. De olika meridianerna representer kort och gott olika organ i kroppen. Den behandlade effekten framkallas genom att på rätt sätt massera rätt område. Har du exempelvis problem med huvudvärk gäller det alltså att massera den delen som kopplar till huvudet och pannan.

tuina massage stockholm
Tuina massage behandlar effektivt olika punkter på kroppen.

Vilka besvär kan Tuina massage lindra?

Några exempel där denna typ av massage fungerar särskilt effektivt är lindring av smärtor i nacke, axel, huvud och ryggen. Smärtor specifikt i den nedre delen av ryggen är mycket vanliga och där kan Tuina massage spela en viktig roll för att komma till rätta med problemen. Har du problem med en nerv som hamnat i kläm kan denna typ av behandling vara till stor hjälp när annat inte tycks fungerat.

Utöver mer vanlig huvudvärk kan den relativt vanliga åkomman migrän, som ofta beskrivs som en extra jobbig huvudvärk, lindras. Detta genom att man pressar på precis rätt punkter under en pågående behandling. Detta går till viss del att göra själv, men precision krävs för att uppnå bästa möjliga resultat.

Effektiv mot stressrelaterade problem

Ibland är det mycket svårt att undvika stress, inte minst i dagens informationssamhälle. Många av oss är idag medvetna om att rätt typ av massage kan se till att stressrelaterade problem förebyggs. Desto färre är dock medvetna om vilket massage som passar just dem. Vad gäller Tuina massage så har det konstaterats att den med god framgång lyckats lindra bland annat känslor av oro, sömnproblem och försvagat immunförsvar. Samtliga av dessa krämpor är mycket vanliga i samband med stressade perioder i livet.

tuina massage punkter
En traditionell kinesisk karta över akupressur punkter för Tuina massage.

Kvinnor har extra nytta av Tuina massage

Om du som kvinna upplever problem med PMS och andra mensrelaterade problem kan det vara särskilt värdefullt att prova på denna typ av massage. PMS har ju även en tendens att påverka personer i omgivningen, och då kan rätt typ av behandling hjälpa fler än bara en. Utvöer PMS är en oregelbunden mens något som massagebehandlingen i flertal fall kunnat hjälpa.

Är Tuina någonting för mig?

Precis som allt annat gäller det att prova en behandlingsmetod för att se om det fungerar för just dig. Eftersom din kropp är unik kan det vara svårt att förutspå huruvida Tuina effektivt lindrar dina problem eller om alternativa behandlingar bör introduceras. Upplever du någon eller några av de symtom som jag har tagit upp här i artikeln? Då är du varmt välkommen att prova på Tuina massage i Stockholm när du besöker min salong.

Lindra din smärta? Testa Tuina.

Boka Tuina massage nu