Zonterapi Östermalm

Zonterapi på Östermalm

Du har säkert fått chansen att få dina fötter eller händer masserade vid något tillfälle. Förhoppningsvis var massören duktig och visste på vilka ställen hen skulle knåda. Den typ av fotmassage du kan uppleva i min salong på Östermalm heter Zonterapi, och innebär precis som namnet föreslår: att behandla vissa zoner på kroppen. I denna artikel kommer du kunna läsa om denna behandlingsform och vad den kan åstadkomma.

Hur fungerar Zonterapi?

Med hjälp av Zonterapi utgår man ifrån olika reflexpunkter som antingen finns på händerna, fötterna eller på öronen. Varje enskild punkt motsvarar en kroppsdel eller ett organ. Genom att använda rätt typ av tryckteknik kan man genom Zonterapi lyckas stimulera någon av dessa kroppsdelar, exempelvis genom att trycka på en specifik del på foten stimuleras en specifik del av kroppen.

Förklaringen bakom Zonterapins effektivitet kan hittas genom att förstå hur människans nervsystem fungerar. Det finns nämligen ett tydligt samband mellan hela vårt nervsystem, våra organ och vår hud. När man stimulerar en viss punkt på huden skickas en signal via kroppens nervsystem. Kroppens nervsystem, som är uppbyggt på ett mycket intelligent sätt, förklarar i detta skede att det är dags att ändra på spänningar som finns i kroppen. Som ett resultat av detta upplever många en lugnande effekt samt ett ökat blodflöde.

zonterapi fot på östermalm
Klassisk zonterapi behandling utförd på fötterna.

Vilka besvär kan Zonterapi lindra?

Utöver att denna behandlingsmetod framkallar en mycket djup känsla av lugn har den ofta en direkt verkan på en del inre tillstånd. Har du exempelvis haft problem med förstoppning under en tid kan Zonterapi hjälpa till att få igång tarmfunktionen. Upplever du problem med migrän kan denna behandlingsmetod stilla smärtan. Kroppen har en förmåga att kunna läka bra mycket tack vare det djupgående lugnet du känner i kroppen under en pågående behandling.

En flera tusen år gammal behandlingsmetod

Precis som för Tuina massage är Zonterapi, som internationellt går under namnet reflexologi, ursprungligen en typ av kinesisk behandling som framgångsrikt har använts i flera tusen år. I Sverige är metoden förhållandevis ny då den dök upp först under 70-talet.

Men vilka zoner ska stimuleras för just dig? Som massageterapeut lyssnar jag in vilka problem just du upplever. Därefter lägger jag upp behandlingen på bästa sätt i enlighet med teorierna. Välkommen in och prova Zonterapi på Östermalm i min salong så berättar jag mer.

Zonterapi som stillar smärtan.

Boka Zonterapi behandling